Veelgestelde vragen over Make it UP Visagie Opleiding

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?

–           18 jaar. Onder de 18 jaar de opleiding volgen is het zeker mogelijk, maar met toestemming van de leerplichtambtenaar in uw gemeente. 

Wordt er een vooropleiding gevraagd?
–           Nee

Hoeveel huiswerk zit er aan de opleiding vast?
–           Er kan rekening worden gehouden dat er gemiddeld zo’n 3 uur per week aan huiswerk moet worden besteed. Dit is overigens zelf in te delen en bestaat voornamelijk uit praktijk. Deze meeste uren zijn VRIJ in te delen.

Krijg je ook examens?
–           Ja, rond het einde van de opleiding 

Zitten hier extra kosten aan verbonden?
–         De examenkosten bedragen €75,00

Zijn er ook herkansing mogelijkheden?

 –           Ja, iedere student(e) kan 1x herkansen.

Ontvang je een diploma?
–           Wanneer de opleiding succesvol wordt afgerond, ontvangt de student(e) een diploma.

 Op welk niveau worden de opleidingen gegeven?
–            Je kunt het vergelijken met een MBO opleiding. Echter blijft het een creatief vak, dus is het hebben van een bepaald niveau niet van belang.

Hoe werkt het inschrijven?
–           Je kunt je online inschrijven of vraag hier het inschrijfformulier en -voorwaarden aan. Deze dien je in te vullen en ondertekenen en terug te sturen naar ons via de email of naar onze locatie in Den Haag.  Zodra wij deze binnen hebben, ontvang je per email een inschrijfbevestiging en sta je definitief ingeschreven.

Heb je ook bedenktijd?
–           Ja, tot 14 dagen na de datum van inschrijving. Wanneer de opleiding binnen 14 dagen na inschrijving begint, stemt u ermee in dat u afziet van deze bedenktijd. De annulering dient schriftelijk worden ingediend. 

Hoe vaak moet er een model meegenomen worden?
–           Er kan worden uitgegaan van dat (ongeveer) 90% van het aantal lessen een model mee genomen dient te worden. De data worden tijdens de 1ste lesdag bekendgemaakt d.m.v. een rooster. Mocht het een probleem zijn, dan worden er allerlei (digitale) tips gegeven om aan modellen te komen. Het is makkelijker dan men denkt.

Krijg je ook een lesboek?
–           Ja. Wij werken met het lesprogramma van Visavi 

Heb je recht op studiefinanciering?
–           Nee. Op dit moment werken wij aan het Stap – Budget

 Mag je de opleiding ook in termijnen betalen?
–           Jazeker, zie de inschrijfvoorwaarden voor details. 

Contact met de opleiding

– De school is door de weeks op werktijden altijd telefonisch bereikbaar. Daar naast is er ook de mogelijkheid contact te leggen dmv e-mail of post. Al deze gegevens zijn ook op de website en algemene voorwaarden te vinden.